Velkommen til et meningsfylt sommerbesøk

Velkommen til et meningsfylt sommerbesøk

Forrige måned åpnet årets sommerutstilling, Skin Remembers, og krigsseilerutstillingen En global krig for publikum. Med vår faste kjellerutstilling Brennpunkt Arkivet og Laudal/Kerner har vi nå fire flotte utstillinger som kan besøkes denne sommeren.

Fra mandag 1. juli og frem til søndag 18. august holder vi sommeråpent. Flinke sommervikarer står klare for å betjene sommerens gjester i resepsjon og kafe, og på biblioteket har vi gjort klart et eget verksted for barn. Hver tirsdag til søndag stiller våre erfarne omvisere for å gi deg en guidet runde i Brennpunkt Arkivet: Okkupasjon, motstand, fangenskap og samarbeid i Agder 1940-1945. Vi har omvisninger på både norsk og engelsk, og audioguide er tilgjengelig for de som ønsker å utforske ARKIVET på egenhånd. 

Skin Remembers: Årets sommerutstilling er utviklet av Flyktninger forteller i samarbeid med HL-senteret og handler om identitet. Utstillingen finner du i første etasje, i arrangementssalen vår som ligger vegg i vegg med resepsjon og kafe. 

Brennpunkt Arkivet: I vår faste utstilling handler det om enkeltmennesker og deres handlingsvalg, og den gir rom for viktig refleksjon rundt hvordan våre valg kan påvirke samfunnsutviklingen. Utstillingen finner du i gestapokjelleren. 

Laudal/Kerner: I tredje etasje blir historien om major Laudal og gestaposjef Kerner fortalt ved hjelp av deres egne ord. Hvem var de som privatpersoner, uten uniform og medaljer?

En global krig: Sjøfolk spilte en viktig rolle under andre verdenskrig. I den andre av årets to nye utstillinger handler det om deres betydning, om fangenskap og om kontakt med familiene hjemme. Fra Laudal/Kerner går du ned minnetrappen, og herfra finner du inngang til utstillingen på venstre side. 

I vår egen Kafe Osmund selger vi kaffe, brus, is og vafler gjennom sommeren. Det er mulighet for å kombinere et utstillingsbesøk med en pust i bakken her. I vår har ARKIVET være møteplass for kvinner med et felles mål om å fortelle om egen identitet gjennom broderi. Resultatet av Nålens makt henger på veggen i kafeen og kan nytes i en utstillingspause. 

ARKIVET byr på et variert utstillingstilbud denne sommeren. Vi ser frem til å gi sommerens gjester en opplevelse til ettertanke!