Personvernerklæring for Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

Denne personvernerklæringen beskriver hvilke opplysninger vi samler inn om våre registrerte kunder og om besøkende på våre internettsider, hvordan og hvorfor vi samler inn og bruker opplysningene samt hvordan vi ivaretar våre kunders rettigheter og reglene i personvernlovgivningen. Innsamling, lagring, sammenstilling, utlevering og annen behandling av personopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Loven stiller bl.a. strenge krav til konfidensialitet og sikkerhet ved behandling av personopplysninger. Datatilsynet fører tilsyn med loven. «Personopplysninger» er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en fysisk person, f.eks. navn, bostedsadresse, epostadresse eller hva slags type kundeforhold du har hos oss.

Behandlingsansvarlig

Daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Med «behandlingsansvarlig» menes i loven den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke hjelpemidler som skal benyttes. Det er den behandlingsansvarlige som er ansvarlig for at behandlingen av personopplysninger skjer i henhold til loven.

Hvilke personlige data lagrer Arkivet freds- og menneskerettighetssenter

Vi samler inn personopplysninger som du frivillig gir oss når du registrerer deg som mottaker av vårt nyhetsbrev eller melder deg på våre kurs og arrangement via vår nettsider, samt eventuelle personopplysninger i forbindelse med vår behandling av dine bokbestillinger. Slike opplysninger er: Tittel, fornavn og etternavn, firmanavn, foretaksnummer, e-postadresse, frakt og fakturaadresse, telefon-, produkter bestilt og mengde, ordreverdi, ordrenummer, dato bestilt, tidspunkt for levering og betalingsinformasjon, og tilbud.

Hvordan vi benytter dine personopplysninger

Transaksjonsdata vil brukes til å effektuere bestillinger, håndtere betalinger, kommunikasjon som gjelder dine bestillinger, for å håndtere retur samt tilbakekalling av produkter. Dersom du har gitt ditt samtykke brukes de også for å gi deg nyhetsbrev.

Hvem deler vi opplysningene med?

Arkivet freds- og menneskerettighetssenter har tredjeparts tjenesteleverandører i forhold til drift og support av IT og Web-baserte tjenester, regnskap, frakt og betalingstjenester.Vi inngår skriftlige avtaler med tredjeparter vi deler opplysninger med og stiller tydelige krav om å følge gjeldende personvernlovgivning, inkludert kravene til informasjonssikkerhet.I den utstrekning det er pålagt ved lov eller rettslig avgjørelse eller nødvendig for etterforskning av mulige lovbrudd mot vår virksomhet vil relevante opplysninger kunne bli utlevert til offentlige myndigheter eller eventuelle andre berettigede.Vi arbeider planlagt og systematisk med å ivareta informasjonssikkerhet og benytter så vel tekniske som organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene mot uautorisert tilgang og bruk.

Kan jeg begrense eller oppdatere bruk av persondata om meg?

Dersom du går over i annen funksjon hos arbeidsgiver eller bytter arbeidsgiver kan du be om å bli slettet som kontaktperson. I enkelte tilfeller kan vi da be om verifisering fra arbeidsgiver. Eventuelle frivillige samtykker til å motta markedskommunikasjon kan når som helst trekkes tilbake ved å henvende seg skriftlig til oss på [email protected]

Ved å henvende seg til denne adressen eller ringe 38 10 74 00, kan man også oppdatere egne persondata. Persondata som er nødvendige for å fullføre inngåtte avtaler eller som er lovpålagt av myndigheter å oppbevare en viss tid kan ikke begrenses.

Hvor lenge oppbevares personopplysningene?

Vi oppbevarer personopplysningene kun så lenge det er nødvendig ut fra de formål som er beskrevet i avsnittene ovenfor eller for å oppfylle bestemte lovkrav. Dette innebærer at lagringstiden for ulike typer opplysninger vil kunne variere. Bokføringsloven gjør at fakturaopplysninger må lagres i minst 5 år.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Arkivet freds- og menneskerettighetssenter benytter som de fleste andre nettsteder informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små informasjons-filer som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg som bruker. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, men du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler. På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise cookies, og få tips til sikrere bruk av internett.

Informasjon som samles inn vil kun benyttes internt og ikke bli delt med 3. part. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere deg personlig.

Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan lagre cookies i din nettleser.

Microsoft ASP.net

For å kunne skille ulike besøkende fra hverandre bruker programmeringsrammeverket asp.net en midlertidig cookie som inneholder en tilfeldig ID som varer i 20 minutter. Hver gang en side lastes, forlenges levetiden med nye 20 minutter. Denne cookien inneholder ingen personopplysninger.

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Tjenesten samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

Google Maps

Google Maps er en tjeneste som tilbyr interaktive kart og satelittbilder for hele verden. Vi benytter tjenesten på noen av vår sider for presentasjon av kart. Når du besøker en av disse sidene kan Google sette informasjonskapsler for å lagre informasjon og preferanser om kart eller andre tilknyttede Google-tjenester på sider der vi legger inn Google Maps.

YouTube

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp og eies av Google. Når du spiller av YouTube-innhold gjennom vår nettside kan YouTube sette informasjonskapsler med det formål å måle antall avspillinger og hvordan brukere oppfører seg. Dette kan kobles mot Google-kontoen din hvis du er innlogget samtidig som du besøker vår nettside. Informasjon om bruken av denne tjenesten, inkludert din ip-adresse kan overføres til Google sine servere. Informasjonen som lagres identifserer deg ikke personlig med mindre du er innlogget med din Google-konto.

AddThis

AddThis er en tjeneste som tilbyr ulike typer verktøy for deling av innhold i sosiale medier. Tjenesten samler inn ikke-personlig informasjon som brukes for analyse og besøksstatistikk. Tjenesten kan be om personlig informasjon som f.eks. e-postadresses hvis du ønsker å dele innhold via e-post. Addthis bruker da e-postadressene som oppgis men disse hverken lagres, videreformidles til tredjepart eller kobles sammen med annen ikke-personlig informasjon.

Akseptere bruk av cookies

Dersom du aldri har besøkt siden før vil du bli spurt om du aksepterer at dette nettstedet benytter cookies. Ved aksept settes en cookie som husker dette i ett år.

Hvordan kan jeg kontakte Arkivet freds- og menneskerettighetssenter?

Dersom du har henvendelser som gjelder persondata kan vi nås på følgende måter:
Brev:   Arkivet freds- og menneskerettighetssenter, Vesterveien 4, 4616 Kristiansand
Telefon:          +47 38 10 74 00
e-post:            [email protected]
 
Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 18.12.2018.
Vi forbeholder oss retten til å endre våre retningslinjer på et senere tidspunkt.