Se "Her og nå på ARKIVET!"

Se

De som ikke hadde mulighet å komme på ARKIVET for å følge samtalen om "Oppgjøret etter 22. juli. Var rosetogene et godt svar?" kan se opptak av samtalen ved å gå inn her.

28. februar 2019: Her og nå på ARKIVET: Oppgjøret etter 22. juli. Var rosetogene et godt svar?  Klikk  HER

 

8 år er gått siden terrorhandlingene på Utøya og regjeringskvartalet rammet Norge. Hvordan har vi kommet ut av hendelsene som nasjon. Har vi maktet å ta et oppgjør med tankegodset som lå bak handlingene? Var rosetogene et riktig svar på terroren? ARKIVET, FN-sambandet og Røde Kors-Vest Agder inviterer til samtale om oppgjøret etter 22. juli. Torsdag 28. februar kl. 19.00. Georg Kristoffer Fjalsett leder samtalen mellom Ylva Schwenke, Eivind Trædal og Kjetil Grødum. 

 

Ylva Schwenke svevde lenge mellom liv og død, og var den siste av de overlevende fra Utøya som ble identifisert.Hun er i dag journalist og student. Et fotografi av Ylva Schwenke tatt av fotograf Andrea Gestvang henger ved inngangen til ARKIVETS permanente utstilling og minner alle besøkende om at kampen for demokrati og menneskeverd fremdeles er aktuell.

Eivind Trædal er politiker og har skrevet boken «Hvorfor høyresiden vinner debatten». Kjetil Grødum er forsker ved ARKIVET og jobber med radikalisering og ekstremisme, og har forsket på overgangsrettferdighet ved oppgjør etter en konflikt. Georg Kristoffer Fjalsett er undervisningskoordinator på ARKIVET. Hans jobb er å formidle historien fra andre verdenskrig til å bli aktuell for dagens unge.